آموزشی

پیکارهای بیشکک رقابتی در سایه گزینشی المپیک؛ دامِ آسیایی!

پیکارهای بیشکک رقابتی در سایه گزینشی المپیک؛ دامِ آسیایی!

مسابقات کشتی قهرمانی آسیا در حالی در بیشکک استارت خواهد خورد که قطعا این رقابت‌ها تحت‌الشعاع مسابقات گزینشی المپیک قرار خواهد داشت.

به گزارش خبر گزاری ورزشی، مسابقات کشتی آزاد قهرمانی ۲۰۲۴ آسیا درحالی از ۲۳ فروردین در قرقیزستان استارت خواهد خورد که تیم ملی کشتی آزاد ایران سال گذشته علاوه بر آنکه قهرمانی آسیا را به خود اختصاص نداد، در جایگاه سومی قرار گرفت که این نتیجه انتقادات زیادی را به همراه داشت.

بنابراین تیم کشتی آزاد ایران در سالی که المپیک همه چیز را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد، برای بازگشت به قهرمانی عازم بیشکک می‎‌شود و چیزی که بیش از نتیجه آسیایی اهمیت دارد، کسب بیشترین سهمیه ممکن برای المپیک، در مسابقه‌ای است که چند روز بعد از پایان مسابقات قهرمانی آسیا، در همین کشور قرقیزستان برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید

  • اولین کشوری که در کشتی آزاد سهمیه‌ کامل المپیک را گرفت

ابراهیم خواری در ۵۷ کیلو، رضا اطری در ۶۱ کیلو، رحمان عموزاد در ۶۵ کیلو، امیرمحمد یزدانی در ۷۰ کیلو، حسین ابوذری در ۷۴ کیلو، محمد نخودی در ۷۹ کیلو، هادی وفایی‌پور در ۸۶ کیلو، امیرحسین فیروزپور در ۹۲ کیلو، محمدحسین محمدیان در ۹۷ کیلو و امیرحسین زارع در ۱۲۵ کیلوگرم برای شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا و احمد جوان در ۵۷ کیلو، یونس امامی در ۷۴ کیلو و امیرعلی آذرپیرا در ۹۷ کیلوگرم برای کسب سهمیه، عازم بیشکک می‌شوند.

ترکیب تیم اعزامی، علاوه بر آنکه دو ملی‌پوش المپیکی (رحمان عموزاد و امیرحسین زارع) را در خود دارد، به استثنای وزن ۸۶ کیلوگرم که کار انتخاب ملی‌پوش این وزن منوط به زمان بازگشت حسن یزدانی به میدان است، کشتی‌گیرانی که شانس حضور در بازی‌های المپیک را دارند، در بیشکک روی تشک می‌روند، عده‌ای در قهرمانی آسیا و برخی نیز در گزینشی المپیک.

در ۵۷ کیلوگرم هم اگر احمد جوان سهمیه را در بیشکک نگیرد، احتمال اعزام سرلک به گزینشی بعدی (گزینشی جهانی در ترکیه) وجود دارد، اما اگر جوان بتواند خودش سهمیه را در گزینشی آسیایی بگیرد، احتمال اینکه او خودش نماینده وزن اول ایران در المپیک باشد، زیاد است.

بنابراین به صورت کلی، بخش اصلی سرمایه‌های کشتی ایران قرار است در بیشکک روی تشک بروند، این در حالی است که سال گذشته غیر از ۶۵ کیلوگرم که به دلیل انصراف پیمان بیابانی از شرکت در مسابقات، رحمان عموزاد جایگزین این کشتی‌گیر در ترکیب آسیایی شد و خودش هم تنها طلای تیم آزاد اعزامی به قزاقستان را گرفت، سایر نفرات همه قهرمانان کشور بودند.

پایبندی به بندی که متذکر شده بود نفرات اول مسابقات کشوری راهی قهرمانی آسیا می‌شوند، با یک طلا، یک نقره و سه برنز برای شاگردان وقتِ پژمان درستکار به همراه داشت.

رحمان عموزاد در ۶۵ کیلو تنها طلایی کشتی آزاد ایران در مسابقات قهرمانی آسیا بود، علیرضا کریمی در ۸۶ کیلو به مدال نقره رضایت داد و یاسین رضایی در ۶۱ کیلو، امیرحسین کاووسی در ۷۹ کیلو و مجتبی گلیج در ۹۷ کیلوگرم هم سه نشان برنز برای ایران کسب کردند.

مرتضی قیاسی در ۷۰ کیلو و امیررضا معصومی در ۱۲۵ کیلو به عنوان پنجمی آسیا رضایت دادند، علیرضا سرلک در ۵۷، حسین ابوذری در ۷۴ و ارشک محبی در ۹۲ کیلو هم از دور رقابت‌ها حذف شدند.

تیمی که سال قبلش با اختلاف ۵۰ امتیازی نسبت به تیم دوم، قهرمان آسیا شده بود، با ۱۲۴ امتیاز عنوان سومی آسیا را بعد از تیم‌های قزاقستان و ژاپن از آن خود کرد.

تیمی که که در آسیایی سال گذشته سوم شده بود، البته با تغییرات زیادی عازم مسابقات جهانی ۲۰۲۳ شد و با طلای امیرحسین زارع در ۱۲۵ کیلو، نقره حسن یزدانی و امیرمحمد یزدانی در ۸۶ و ۷۰ کیلوگرم و مدال برنز محمد نخودی در ۷۹ کیلوگرم، درحالیکه بازگشت روس‌ها به مسابقات بدون احتساب امتیاز آنها در رنکینگ پایانی بود، عنوان نایب‌قهرمانی سال گذشته خود را بار دیگر در بلگراد تکرار کرد.

این درحالی بود که تیم ملی کشتی آزاد ایران که سال ۱۴۰۱ با ۶ طلا قهرمان آسیا شده بود، هم در مسابقات جهانی ۲۰۲۲، عنوان نایب‌قهرمانی جهان را به دست آورد.

این تیم چهارم اردیبهشت ۱۴۰۱ در اولانباتور مغولستان با ۶ مدال طلای رحمان عموزاد در ۶۵ کیلو، یونس امامی در ۷۴ کیلو، علی سوادکوهی در ۷۹ کیلو، امیرحسین فیروزپور در ۹۲ کیلو، محمدحسین محمدیان در ۹۷ کیلو و یدالله محبی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم، یک نقره داریوش حضرتقلی‌زاده در ۶۱ کیلو و یک برنز محسن مصطفوی در وزن ۸۶ کیلوگرم با مجموع ۲۰۱ امتیاز بالاتر از تیم‌های هند و ژاپن قهرمان آسیا شده بود.

نه کسب ۶ طلا و مجموع ۸ مدال و ۲۰۱ امتیاز در قهرمانی آسیای ۲۰۲۲ و نه سومی با یک طلا و مجموعا ۴ مدال و ۱۲۴ امتیاز سال ۲۰۲۳ کشتی آزاد، هیچ‌کدام تضمینی بر کامیابی یا ناکامی در مسابقات قهرمانی جهان نشد.

بنابراین امسال هم که تیم کشتی آزاد با ترکیب اصلی و بیش از ۸۰ درصد المپیکی خود عازم بیشکک می‌شود، نه قهرمانی مقتدرانه‌اش و نه خدای‌ناکرده ناکامی‌، هیچ کدام نمی‌توانند المپیک را برای کشتی آزاد ایران قابل پیش‌بینی کنند.

تیم سال گذشته بی کم و کاست (غیر از ۶۵ کیلو) محصول مسابقات کشوری بود که سوم آسیا شد و تیم امسال که طبق چرخه از قبل اعلام شده برای آسیایی بسته شد و در آن، برخلاف چرخه سال‌های اخیر عنوان نشد که تیم اول کشوری قطعا عازم آسیایی می‌شود، حالا در خود مدعیان اصلی را دارد که در قالب تیم آسیایی و گزینشی آسیایی، عازم بیشکک می‌شوند.

مسئله مهم دیگر در خصوص مسابقات قهرمانی آسیای ۲۰۲۴ اینکه، همه چیز زیر سایه گزینشی آسیایی است. همه تیم‌ها نفرات اول خود را در اوزانی که نتوانستند در صربستان سهمیه المپیک بگیرند، در گزینشی شرکت خواهند داد. همانطور که تیم ایران هم نفرات اصلی سه وزن ۵۷، ۷۴ و ۹۷ کیلوگرم خود را در این رقابت‌ها روی تشک فرستاده و امیدوار است که بتواند کار کسب سهمیه را همین‌جا تمام کرده و اجازه ندهد کار به گزینشی جهانی بکشد.

مسابقات قهرمانی آسیا می‌تواند در سال المپیک یک دامِ گمراه‌کننده باشد اگر بیش از آن چیزی که اهمیت دارد، به آن بپردازیم. در عین حال که همیشه توقع از کشتی ایران کسب عنوان قهرمانی آسیاست با هر تیمی که عازم این رقابت‌ها می‌شود؛ اما تمرکز همه تیم‌ها و در تمام قاره‌ها، اکنون بازی‌های المپیک و البته پیش از آن، کسب بیشترین سهمیه ممکن برای شرکت در آن است.

یعنی چه هر ۱۰ نفری که در قهرمانی آسیا برای تیم ایران کشتی می‌گرفتند صاحب ۱۰ طلا شوند و چه هر ۱۰ نفر حذف؛ نتیجه اصلی باید در رقابت‌های المپیک گرفته شود.

در عین حال که بر این باور هستیم، حال خوب یا بدِ کشتی ایران را در سالی که ملاک ارزیابی‌اش کارنامه تیم در مسابقات جهانی و المپیک است، را از مسابقاتی که پشت سر گذاشته و می‌گذارد می‌شود تشخیص داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *